Shanghai EXPO Village Business Center


Client:              Shanghai EXPO holding co. ltd.

Location:         Pudong, Shanghai, China


Type:                Office & Workspace

Service:            Urban Design, Architectural Design,
Interior Design, Landscape Design

Status:              Design in progress


Site Area:        13,250 m²

GFA:                79,350 m²

FAR:                3.50

      

The project, which is set next to the former Expo site and nearby the financial district of Lujiazui, takes full advantage of the location and upgrades the surrounding neighborhood by creating a public entrance plaza to the Expo administration area. Two modern office buildings with unobstructed views of Huangpu River, Luwan District, and Lujiazui frame the plaza.

The architectural style is classic modern, simple, elegant and designed with great attention to detail. The facade material is natural stone and the aluminum-framed windows have integrated louvers for sun shading. The atrium is a representative space, welcoming visitors and employees alike. The generous public spaces, the roof gardens, and the high ceilings contribute to the project’s overall goal to create outstanding working places that increase the quality of everyday life in the city.