Fenglin Link EcoVillage


Client:              1250 Fashion Park

Location:         Fenglin Road,Shanghai, China


Type:                Renovation, Office, Commercial

Service:            Renovation, Architectural Design

Status:              Completed


Site Area:        4,250 m²

GFA:                6,450 m²

FAR:                1.51

      

Located in a renovated former industrial estate, Fenglin Link EcoVillage has become a hub for health sciences and biotechnology. The project has attracted small and medium size companies, all promoting a green and healthy lifestyle. The original building arrangement was dense and convoluted – the design concept turned this weakness into strength by creating a narrow passageway connecting the entrance plaza with the quiet backyard, adding to its distinctive character. By using brick tiles and simple metal handrails for staircases and balconies, the industrial heritage of the site is emphasized. Modern materials, like plaster and printed metal mesh panels create a dynamic contrast. The roof garden is open to the public and provides another great space, both for those working in the village and the surrounding community.